Mark Blogt

Mark Blogt

Zaterdag 7september stond voor mij de Haere triathlon Vroomshoop op het programma. Niet de belangrijkste wedstrijd van het seizoen maar zeker een goeie test voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor het zwemmen waren wij (Pim, Marco, Omar, Jessie en ik) tot elkaar veroordeeld. We zaten met zijn allen in de zelfde baan met nog 2 anderen. Dit leverde een moeilijke start op omdat wij allemaal de beste positie wouden hebben. Na ongeveer 35 meter lag ik in derde positie achter Pim en Remko, hierbij was mijn doel om gewoon mee te zwemmen en niet te veel energie te verspillen. Na 7:12 tikte ik aan en klom zo snel als ik kan het water uit voor mij zag ik Pim al door de wissel sjezen. Na een super snelle wissel zat ik tegelijk met Pim op de fiets.

Pim en ik doen als we samen fietsen niets voor elkaar onder en was absoluut niet mogelijk om bij elkaar weg te fietsen of een groot gat te slaan. Hierdoor kregen we een beetje problemen maar zijn zonder dat we aan de kant zijn gezet door het fietsen gekomen. Wel hebben we een aantal incidenten mee gemaakt maar daar maak ik geen woorden aan vuil. Na een kleine 20 km fietsen mochten Pim en ik ons gaan opmaken voor de afsluitende 5,5km. Die uiteindelijk de beslissing zou geven wie er zou gaan winnen. De wissel verliep gladjes. Samen met Pim kwam ik de wissel uit en we liepen een goed tempo. Het aanloop stuk liepen we samen tot de eerste kilometer had ik het gevoel dat Pim de betere zou worden vandaag maar toen na ik de kop over en zette een korte versnelling in. Ik merkte direct dat Pim er af ging. In iedere ronde zat een heen een weer stuk, hier kon je mooi zien hoe we in de wedstrijd lagen. Hier zag ik dat ik inmiddels een voorsprong van ongeveer 10 seconde had op Pim maar zag ik ook dat marco dichtbij kwam. Ik moest dus nog even aanzetten om te zorgen dat marco mij niet in ging halen. Met nog ongeveer een kilometer te lopen kwam er een fietser bij mij met de vraag of ik eerste lag en of ik ging finishen dit klopte allebei ik liep lekker door en had me inmiddels in gesteld dat ik ging winnen. Op het laatste stuk trok ik mijn start nummer band nog kapot (SORRY HAN) omdat er tijdens het fietsen een knoop was afgewaaid en mijn start nummer niet zichtbaar was. In een tijd van 55:04 kwam ik winnend over de finish.

Triathlon Veenendaal

Triathlon Veenendaal

Triathlon Veenendaal.

na de zomervakantie stond op 31 Augustus de 4e eredivisie wedstrijd op het programma. Na een week niet ziekjes te zijn geweest stond ik aan de start van de wedstrijd. Dus maar van start met een paracetamol en ibuprofen in mijn lichaam en hopen op toch een uitstekende vorm.

Tijdens het wachten op het ponton en voor de start was het koud en zenuwslopend. Eerst de begin tune van de eredivisie en dan paar seconde stil en op uw plaatsen en de toeter ging. Mijn eerste Nederlands kampioenschap olympische afstand ging van start. Direct was het hectisch, wij stonden met zijn 4en op een rij en raakten daardoor met elkaar in gevecht voor je positie dit was voor mij niet de bedoeling dus probeerde me een weg te slaan de andere kant op. Dit pakte helaas niet goed uit. Ik raakte in nog erger gedrang. En begon op achterstand te raken. Na bijna 2 ronden zwemmen kreeg ik het door mijn niet fit voelen zo benauwd dat ik bijna begon over te geven. Na 2 slagen schoolslag kon mijn weg weer vervolgen voor de laatste ronde. Helaas was ik door dit voorval nog verder op achterstand gezwommen. Na ruim 24 minuten was ik bij de water kant nu snel op maken voor het fietsen. Toen ik de wissel zone ik kwam lopen was die vrij leeg, dit was geen goed teken. Nu snel de fiets op en hopen op een goeie groep.

Bij het fietsen kwam ik niet lekker in mijn ritme en kwam ik terecht in een soort niemands land. 45 seconden voor mij reed er een groepje van 4 en op ongeveer anderhalve minuut de groep van Marco. Na anderhalve ronde fietsen zag ik het gat op het groepje voor mij niet verkleinen dus besloot ik mij langzaam te laten terug zaken naar de groep van Marco. Na hierbij te hebben aangepikt hoopte ik dat het beter zou gaan, maar bij ieder keerpunt zette Marco zo hard aan dat ik bijna altijd op een gat werd getrokken. Hierdoor werd het fietsen voor mij afzien. En had ik weinig hoop dat ik mijn loop benen zou vinden.

Mijn T2 (Fiets à Loop wissel) verliep goed. En haalde al snel de jongens in waar ik bij in de groep zat. En liep stug door. Mijn tempo lag voor mijn gevoel hoog maar nog wel zo hoog dat ik het 10km zou kunnen vol houden. Al snel naderde ik jongens die in de fietsgroep voor mij zaten en ik net niet bij kon komen. tijdens de derde loop ronde had ik het moeilijk dit omdat ik het benauwd kreeg door mijn verkoudheid. Maar gelukkig was het nog maar een ronde. Laatste keer alles geven. Ik kwam totaal naar de kloten over de finish en zakte gelijk door mijn benen heen en kreeg een hoest aanval.

Uiteindelijk werd ik 60ste waar ik zelf niet tevreden mee ben er zat meer in maar zaterdag even niet. Nu goed herstellen en op naar Almere. Hier gaan wij knallen om onze gedeelde 6e plek vast te houden.

Triathlon Stein

Triathlon Stein

Na een hoop verwarring te hebben geschept, wetsuit aan toch zelf beslissen of toch uit. Mochten we om 18:30 aantreden in de haven van Stein! Tijdens het eerste rechte stuk richting de boei ging alles eigenlijk vrij soepel. Weinig gedrang niet veel klappen. Maar na dat we om de boei waren gedraaid kregen we de wind vol tegen en werd het golfslagbad aangezet. Het was voor mijn gevoel ploeteren tegen de wind en golven in, hierdoor kwam ik als 55ste het water uit. Op de hielen gezeten door Pim.

Na een goeie wissel begon ik goed aan het fietsen, ik haalde samen met Pim de een na de ander bij en na een halve ronde begon zich een mooie groep te vormen. Waarin redelijk goed werd samen gewerkt. Na anderhalve ronde veel in de kop van de groep te hebben gereden kreeg ik het zwaar dus liet ik me afzakken om weer wat op adem te komen. Na even op adem te zijn gekomen kon ik in het begin van de laatste ronde weer naar voren rijden, maar had besloten om niet helemaal op kop te rijden, gewoon de beentjes sparen voor het lopen. Maar vlak voor de wissel zone viel de groep door een valpartij uit elkaar en reden 2 Jongens weg. ik besloot om er maar naar toe te fietsen om zo niet in het gedrang te komen tijdens de wissel.

Na eindelijk een snelle wissel begon het lopen. Ik liep gelijk vanaf makkelijk en hard. Maar was nog niet zo zeker van mijn zaak omdat we in de ronde 4 keer een steile trap moesten beklimmen. Ik haalde de 1 na de ander in en had door dat ik inliep op mensen uit de groep voor me. Na de 4e en laatste keer de trap op te hebben gelopen vroeg ik maar is hoeveel ronden ik eigenlijk moest en kwam er achter dat ik mocht gaan finishen(ik ben namelijk hartstikke slecht in tellen tijdens wedstrijden) uiteindelijk finishte ik als 27e een prima prestatie. Ben maar weer op de feiten gedrukt waar ik nog meer aan moet werken.. Maar toch een tevreden gevoel over gehouden aan de wereld reis naar Stein!

Zondag 16 juni NK sprint Amsterdam

Zondag 16 juni NK sprint Amsterdam

We hadden afgesproken om rond 10:30 weg te rijden uit holten zodat we mooi op tijd in Amsterdam zouden zijn zodat we nog even het fietsparcours konden verkennen. doordat de hoofdrijbaan was afgesloten was het voor mij en Marco een drama om bij de start en inschrijving te komen. Na bijna heel Amsterdam te hebben gezien waren we toch mooi op tijd. Na de nummers te hebben opgehaald en opgeplakt besloten we nog even het parcours te verkennen. Op het parcours bevonden zich de laatste deelnemers van de individuele series. Het parcours was eigenlijk vrij makkelijk. In 1 ronden zaten 2 bochten van 180graden en 2 bochten van 90 graden oftewel dat kon niet moeilijk zijn. Het enige wat nog moeilijk kon worden was de wind. na 2 ronden te hebben verkend was het tijd geworden om onze fietsen richting parc ferme te brengen. Na onze fietsen wedstrijd klaar te hebben gemaakt was het nog 5 minuten voor de start van de dames. dus even rustig start kijken en even rondje lopen daarna kijken bij de wissel om te kijken hoe de dames van Stepone uit het water kwamen. Na dit aanschouwd te hebben ging de focus op de eigen wedstrijd, even lekker met zijn allen ingelopen en aansluitend nog even rustig met Martijn. Konden we onze wetsuits aantrekken voor onze eigen wedstrijd. Toen ik in het water lag was ik blij dat ik mijn wetsuit had aangetrokken want het water was koud.(voor mijn gevoel) na rustig naar de start te zijn gezwommen was ik aardig gewend aan het water, nu maar wachten tot de start dit was een drama want het wachten duurde en duurde. Tot dat opeens het start schot viel en mijn NK was begonnen, tot aan de eerste boei verliep het vlekkeloos. Ik had met Pim afgesproken om links van hem te zwemmen omdat ik rechts adem haal en hij links zo keken we elkaar bij iedere ademhaling in de ogen en konden we zorgen dat we bij mekaar in de fietsgroep zouden komen. dit ging goed tot aan de eerste boei, hier raakte ik in het gedrang en kreeg ik een paar klappen. Hierdoor raakte ik Pim kwijt. En kreeg ik het moeilijker. Ik was blij dat ik uit het water was, maar was behoorlijk duizelig. Maar had niet veel tijd om hier over na te denken want er moest volle bak gefietst worden want vlak voor me was een fiets groep die ik kon bij halen. Hierbij aangesloten schoof ik direct door naar de kop want er moest gefietst worden! Gelukkig zaten er een aantal jongens bij die ook wouden fietsen maar het was chaotisch. Na 2 ronden begonnen we mekaar beter te begrijpen en begonnen we in te lopen op de groep die voor ons fietste. De laatste ronde liet ik me wat afzakken om wat te herstellen voor het lopen zodat ik vol kon gaan. tijdens de wissel zag ik Pim weer, gooide per ongeluk mijn fiets tegen hem aan. Ik kreeg mijn schoenen niet snel genoeg aan zodat ik als 1 van de laatste van mijn groep het parc ferme uit kwam. Nu kon de inhaal race beginnen. Ik liep lekker wat resulteerde dat ik de een na de andere inhaalde, al snel zag ik Pim lopen na hem een tikje op zijn rug te hebben gegeven van kom op en ga mee, maar dat ging helaas niet. Verder gebeurde er tijdens het lopen niet zo gek veel meer ik haalde nog een aantal mensen in en finishte op een mooie 36ste plek op het NK en 28ste van de eredivisie(dit omdat je ook individueel kon inschrijven voor het NK)

Zwem: 10:12

Fiets: 31:25

Loop: 18:06

Totaal tijd: 1:01:33

zaterdag 27 april

zaterdag 27 april

Voor zaterdag keken we tegen een drukke dag aan. Op het programma stond namelijk een uur lopen, daarna anderhalf uur zwemmen en 2 uur fietsen.

We begonnen de dag na het ontbijt met een rustig duurloopje van ongeveer een uur. hoewel rustig vrij moeilijk is met het heuvel achtige landschap in Zuid-Limburg. We besloten om het bos in te gaan omdat we de dag ervoor over de weg hadden gelopen en ons dat niet al te goed was bevallen. Na lekker te hebben gelopen konden we rustig aan douchen en klaarmaken om te zwemmen omdat het wedstrijdbad pas vanaf 13:00 open was. Hierin lag er een schema klaar van rob, maar besloten de heren omdat we toch met zijn allen bij elkaar waren de Enschede formatie te oefenen om de puntjes op i te zetten voor de UT triatlon van 11 mei. Na een aantal 200 en 400meters te hebben geoefend besloten Mark en Pim om maar is opzoek te gaan naar het bubbel bad in de Polfermolen. Waar ze helaas nog steeds naar op zoek zijn. Na het zwemmen wachtte Rob nog een onaangename verassing bij terugkomst bij de bus. Hij had namelijk net als Han ook een parkeerboete gekregen, terwijl hij nog wel een kaartje had gekocht alleen 10 minuten te laat was, hiervan hebben we geleerd dat de parkeerwachters in Valkenburg goed hun best doen om hun quotum te halen.

Na het zwemmen hadden we een rustig duurritje op het programma staan, en kwam Pim met het idee om het triatlon parcours van Stein te gaan verkennen omdat een aantal van ons deze ronde nog nooit gefietst hadden. Na nog geen 20 minuten fietsen zijn we op verantwoordelijkheid van Pim verkeerd gefietst en hebben we het idee om naar Stein te fietsen overboord gegooid en hebben we een rustig rondje getrapt. Bij aankomst in st. Geertruid reed mark lek. Na eerst geprobeerd te hebben hem op te pompen en snel naar huis te fietsen. Kwamen Han en Rob met het idee om de band direct de band te verwisselen maar omdat het nogal een stugge band was, kregen Rob en Han hem er met moeite af en er nog niet op voor de ploegleiderswagen was gearriveerd. Om de mark met fiets en al terug te brengen naar het huis.

Bij aankomst in het huis stonden er allerlei lekkere dingen op tafel na nog even nagepraat te hebben. Hebben we heerlijke pasta gegeten.

Zo 21 april

Zo 21 april

Na 2 jaar geen halve marathon te hebben gelopen werd het voor mij weer is tijd om te kijken hoe ver het ook alweer was. Na heel rustig te hebben ingelopen, ben ik vooraan in het eerste start vak gaan staan. Waar ik eigenlijk niet mocht staan dus ben ik iets naar achteren gaan staan zodat ik wel in het eerste start vak kon blijven staan.

Ik was nog een beetje aan het ouwehoeren met Marco en Pim toen opeens het startschot ging en dus de wedstrijd was begonnen. Doordat ik achter in het startvak was gaan staan waren de eerste 300 meter slalommen om de verschillende mensen heen.

De eerste kilometer was het een slagveld, eerst kwamen we een fietser tegen die was gevallen daar stonden 2 politie motoren omheen en nog geen 500 meter verder op viel er een camera motor. gelukkig konden we er makkelijk langs en kon ik lekker verder lopen. Na nog even de opmerking gemaakt te hebben moeilijk he rijden, begon ik lekker in mijn tempo te komen en haalde de 1 na de andere in, tot bij het Roombeek daar kwam ik de eerste dame achterop, na even uitgerust te hebben achter haar ben ik voor haar gaan lopen en hoorde ik dat alle aanmoedigingen voor haar gericht waren ‘ wow daar is de eerste dame al of kom op eerste vrouw’ en nog meer van dat soort aanmoedigingen. Dus ben ik iets harder gaan lopen en liep ik langzaam bij haar weg. Het stukje omhoog richting de molen van Lonneker merkte ik dat ik het zwaar begon te krijgen. En werd ik weer bijgehaald door de eerste dame, daar ben ik 2 kilometer bij meegelopen en toen kon ik weer een iets sneller tempo oppakken en ben ik dat gaan lopen. Nog geen kilometer later werd ik bijgehaald door Rudi Jansen en nog een loper, daar ben ik het eerste stuk aan blijven hangen met het idee dat het te hard voor mij ging. Maar vlak voor Glanerbrug kon ik zelfs even de kop over nemen om ook wat op kop te lopen. Dit ging heerlijk tot bij het ‘keerpunt’ in Glanerbrug daar begon ik echt kapot te zitten. Het voelde alsof ik wankel begon te lopen, gelukkig kwam ik na nog geen 300 meter een drankpost tegen hier heb ik een hele hand met bekertjes gepakt en allemaal op gedronken(voor zover dat lukt tijdens een wedstrijd) toen ik Glanerbrug uit kwam, zag ik dat Pim Glanerbrug binnen kwam en zich prima aan zijn opdracht hield om 1:30 te lopen op de halve marathon. Hij schreeuwde mij wel toe pak Martijn, ik dacht dat kan niet.

Maar naarmate de kilometers vorderde. zag ik iemand in de verte lopen met ongeveer de zelfde loopstijl als Martijn en dacht ik nog even versnellen het is nog maar een klein stukje naar de finish. tot bij de finish had ik Martijn tot op ongeveer 15seconden weten te naderen en kwam ik over de finish in een tijd van 1:19:17 seconden. Een tijd waar ik dik en dik tevreden mee ben.

© 2018 | CMS & webdesign by Accept-IT Mobiele versie | Tablet versie