Omar Blogt

Omar Blogt

1/8 Triathlon Holten

Na vorige week triathlon Rijssen te hebben gewonnen stond ik dit weekend weer in holten aan de start. Marco Muller : team genoot en bij deze wedstrijd toch ook even concurrent, zou het me wel eens moeilijk kunnen gaan maken. Maar ik was er van overtuigd dat ik fit was en stond daardoor ontspannen aan de start!

Voor mijn gevoel niet super gezwommen, maar dat kwam waarschijnlijk door de drukte van 7 (vooral schoolslagzwemmers) per baan in een 25m bad. Marco had hier blijkbaar ook last van want zijn fiets stond nog in de wisselzone.

Marco had dit jaar al even snel gefietst als Bas Diederen in Enschede, en had in een tijdrit een keer 2km/h harder gereden dan ik. Ik verwachtte dus dat hij me al snel voorbij zou fietsen. Mijn plan was het gat zo klein mogelijk te houden om hem daarna met lopen weer in te halen. Marco bleef echter bij mij in het wiel zitten, ik ben toen maar heel langzaam gaan fietsen. Na 500m begreep Marco wel dat ik niet hard voor hem op kop zou gaan fietsen. Vanaf toen hebben we het hele fietsparcours naast elkaar gefietst en een beetje zitten praten.

Marco had een snellere wissel en pakte daarmee een paar meter voorsprong, die ik in het eerste rondje van 2,5km weer om kon zetten in +/- 10s voorsprong in mijn voordeel. Helaas had ik de benen niet om het gat nog groter te laten worden in de tweede ronde kwam Marco zelfs weer terug. In de laatste 1500m voerde ik het tempo langzaam op, maar Marco was blijkbaar niet van plan het cadeau te geven. 300m voor de finish heb ik het gaspedaal even echt goed ingetrapt, waarna Marco eindelijk moest lossen.

Een leuke wedstrijd waarin in ik voor de 3e keer op rij Holtens kampioen ben geworden. Marco zat er wel veel dichter bij dan de afgelopen 2 jaar waardoor het tot het eind een nek aan nek race bleef. Naast de wedstrijd zelf was triathlon holten zoals altijd weer een mooi evenement met een goede sfeer en een leuk feest als afsluiter!

Groeten Omar Cornelis

 

Stads Triathlon Weert

Voor mij zou dit de eerste triathlon van het seizoen worden, en de eerste keer OD. Met als doel vooral het zwemmen in open water met een grote groep ervaren, kijken hoe de duurconditie ervoor staat en proberen te drinken(en eten) tijdens de wedstrijd. Helaas besloot de organisatie het zwemparcours te vervangen door 3,8km lopen omdat het te koud was.

1e Run ging super! Mooi groepje met Martijn Dekker, Peter Res, Tom Rademaker, Bob Martens en Peter van Egdom een halve minuut achter Marco Akershoek. Misschien iets te fanatiek gestart en vooral te veel kopwerk gedaan. De eerste run ging in 12:23 (3,8km).

Slechte wissel gehad (o.a. door mijn helm te laten vallen), en daardoor de aansluiting met de rest van mijn loopgroepje gemist, die ik anders toch nooit bij zou houden met fietsen. Er stond windkracht +/-5 maar het kon gelukkig net met dicht wiel. Na 6 ronden had ik mijn fietsschoenen al uit om te wisselen… Helaas, verkeerd geteld, dus ben ik maar weer op gestapt om de laatste fietsronde af te maken.

Tijdens het fietsen veel te weinig kunnen drinken (halve bidon), dit was wel te merken tijdens het lopen. In de eerste rondes last van pijntjes door de houding op de fiets, maar verder is het looponderdeel me erg mee gevallen. 36:25 (9,6km).

Helaas niet kunnen zwemmen, over mijn duurconditie ben ik zeker tevreden. Ik moet nog wel leren eten en drinken tijdens het fietsen. Verder zijn de wissels nog niet goed en moet ik maar is opnieuw leren rondjes tellen, maar dat zijn dingen die wel fout mogen gaan in een eerste wedstrijdje. Al met al een goede voorbereiding op de rest van het seizoen!

Zondag 28 april 2013

Voor zondag stond het Amstel Gold rondje van 113km op het programma. Deze route gaat langs o.a. de Camerig, het 3 landenpunt bij vaals, de klim bij Sibbe, en als slotklim de Cauberg. Er was besloten om in 2 groepen te vertrekken zodat iedereen zijn eigen tempo kon fietsen. De eerste groep bestond uit: Pim, Martijn, Renate, Mark, Marco en Omar en de tweede groep uit Han, Rob, Brenda, Britt en Ilona.

Mark begon ziek te worden tijdens het fietsen dus besloten we een pauze te nemen bij het 3 landen punt, na een Cola, een aspirientje en een stuk Limburgse vlaai besloot Mark toch de route met ons af te maken.

Al vanaf de eerste kilometers werd er gespeculeerd over wie de slotklim op de cauberg zou winnen. Marco en Omar waren meestal sneller, maar Pim en Martijn zij wat ouder en hebben dus een beter duur conditie wat wel handig is als je na ruim 100km nog moet sprinten.

Martijn en Pim hielden om de beurt het tempo op de klimmetjes hoog proberen te houden om het Marco en Omar zwaar te maken. Ze waren als eerste boven bij Cadier en Keer. Ook sprintte Pim weg op de klim bij Sibbe. Boven aangekomen was Pim nog steeds uit beeld. Na even gewacht te hebben op Mark (die de klimmetjes op zijn eigen tempo deed omdat hij nog ziek was) kwamen we erachter dat Pim zich op de klim had verstop, en nadat wij langs waren gekomen bij Mark was aangesloten.

Toen we aankwamen bij de voet van de Cauberg hebben we nog even op een terrasje gezeten waarna we met koude spieren meteen met de eindsprint moesten beginnen. 100km bleek uiteindelijk niet genoeg te zijn voor Pim en Martijn om te kunnen winnen, Omar en Marco waren als eerste boven. Verder kon ook Renate behoorlijk omhoog fietsen, die zo te zien goed in vorm in voor de halve triathlon die ze over een week heeft. ’s Avonds was er een heerlijk pasta maaltijd door Brenda gemaakt om de koolhydraten weer aan te vullen.

03-04 Campusloop 2EM (3219m) :

03-04 Campusloop 2EM (3219m) :

Na een paar maanden geen wedstrijden lopen wegens blessures weer eens mee gedaan om te kijken hoe ik ervoor sta. Mijn laatste wedstrijd was in oktober : de diepe hel holterbergloop. Omdat het weer mijn eerste wedstrijd was sinds lange tijd besloot ik maar rustig te starten en op de 2e rij te gaan staan, (terwijl ik normaal altijd vooraan sta, en het liefst het eerste stuk meteen op kop loop om geen last te hebben van het geduw bij de start).

Na +/- 300 meter ging er iemand op mijn hak staan waardoor ik even later met schaafwonden van knie tot schouder op de grond lag. Ik ben meteen opgestaan en zat ruim voor het bordje van de eerste km weer in de kopgroep. Tijd om te herstellen heb je niet op zo'n korte afstand waardoor ik vrij snel ook weer moest lossen en uiteindelijk alleen kwam te lopen op het stuk met tegen wind. Ik kwam over de finish in een tijd van 10:38, 11 sec langzamer dan vorig jaar (wat denk ik ongeveer de tijd is die ik met de val verloren heb). Toch denk ik dat ik echt een stap gemaakt heb ten opzichte van vorig jaar. Toen zat ik namelijk al in wedstrijd vorm rond deze tijd, terwijl ik nu nog bezig ben met de duurtrainingen omdat ik me dit jaar meer op triathlons ga richten die later in het seizoen zijn dan de baan wedstrijden waar de focus vorig jaar op lag.

Kortom geen ideale race, maar ondanks de val heb ik wel lekker ontspannen gelopen. Door later in het seizoen tempo hardheid op te bouwen in wedstrijdjes verwacht ik rond juni in vorm te zijn en weer pr's te lopen.

Winter Triathlon

Winter Triathlon

Hardlopen: 5km (Pim ten Brinke)

Bij de eerste startserie waren er weinig snelle tijden bij het looponderdeel, waarschijnlijk omdat het parcours langer was of door het weer: windkracht 6 en onder het vriespunt. De eerste 3km lag Pim goed op schema: 18:00, door de zware omstandigheden had hij de laatste 2km een beetje verval maar kwam op een mooie 5e plek de wisselzone binnen. Kortom het plan dat Pim in zijn vorige verslag beschreef, om in een aantal 5km wedstrijden zijn wedstrijdrijdritme terug probeert te krijgen lijkt langzamerhand zijn vruchten af te werpen.

Fietsen: 22km (Omar Cornelis)

 De eerste wissel koste veel tijd omdat het lastig was met handschoenen de chip te wisselen. De dag voor de wedstrijd waren de zelfde omstandigheden als voor de wedstrijd voorspeld werden. Ideaal om kleding te testen en te kijken of je kon rijden met een dicht wiel. Dit laatste heb ik een keer met windkracht 6 /7 gedaan maar dat was loodzwaar, dus heb ik wielen met een lage velg gebruikt. Van de kou heb ik weinig last gehad, en door 2 dunne handschoenen over elkaar te doen kon ik nog goed schakelen en remmen. Het parcours bestond uit 3 rondes van +/-7km waarvan 1km de wind vol in de rug waar goed op het ligstuur gereden kon worden, de rest van het parcours heb ik lopen worstelen om recht vooruit te rijden. Uiteindelijk had ik de 7e fietstijd waarmee de 5e plaats van Pim behouden werdt.

Schaatsen: 10km (Mark Muller)

Schaatsen: 10km (Mark Muller)

De tweede wissel verliep een stuk beter, het bandje met de chip zat losser. Mark had hem zo snel om zijn enkel dat we hiermee de snelste wisseltijd hadden. Mark heeft aan langebaan schaats gedaan waardoor de eerste 10 rondes erg goed gingen. Doordat hij zicht nu op triathlon is gaan richten (en met schaatsen normaal 500m of 1000m rijdt) kreeg hij onderweg wel moeite met de afstand. Toen hij een iets minder snel groepje tegen kwam is hij daarbij mee gaan schaatsten. Een aantal rondes verder kreeg Mark te horen dat hij nog maar 5 rondes hoefde en is hij weer gaan versnellen. Mark had de 12e schaatstijd en heeft onderweg nog iemand ingehaald waardoor we als team 4e zijn geworden.

Eindtijd : 01:16:12

Plek : 4e

(door Omar Cornelis)

© 2018 | CMS & webdesign by Accept-IT Mobiele versie | Tablet versie