Pim blogt

Afgelopen zaterdag 7 september stond ik aan de start bij de 1/8 ste triathlon van Vroomshoop samen met Mark, Marco, Jessie en Omar. De organisatie was zo vriendelijk om ons allemaal in 1 baan in te delen wat resulteerde in twee zwemgroepjes groep 1 Mark, Pim en Remko Siers en groep 2 Jessie, Omar, Marco en Kees Timmermans. Uiteindelijk tikte ik vlak voor Remco en Mark als eerste de kant aan en met een goede wissel kwam ik samen met Mark aan de leiding te liggen aan het begin van het fietsonderdeel.

Het fietsonderdeel ging op het randje en de twee groepjes bleven bij elkaar. Mark fietste sterk en ik had dan ook moeite om hem bij te houden. Tijdens het fietsen al erg last van me maag en ook diverse momenten dat mijn maaginhoud er (deels) uitkwam.

Het lopen ten slot was pittig en ik kwam geen moment in me ritme. Ook hier had ik last van steken en kon uiteindelijk niks extra’s doen en alleen de wedstrijd uitlopen. Halve wege werd ik ingehaald door Marco waardoor ik uiteindelijk genoegen moest nemen met een derde plek. Voor mij een teleurstellend verlopen race zeker gezien mijn optreden vorige week tijdens het NK in Veenendaal.

Zie voor de uitslagen:

http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2013/sep/7/vroomshoop/Achtste_Tot.html

Triathlon Veenendaal (eredivisie)

Vandaag (31-8-2013) stond ik aan de start bij het Nederlands Kampioenschap triathlon in Veenendaal. Deze wedstrijd was tevens onderdeel van het Eredivisie circuit zodoende stond ik dus samen met Martijn Paalman, Mark en Marco Muller aan de start.

De wedstrijd ging over de olympische afstand, stayeren was toegestaan. Omdat de temperatuur van het water warmer was dan 20 graden waren wetsuits niet toegestaan wat licht is mijn nadeel was. Met een wetsuit heb je meer drijfvermogen waar ik voordeel van heb en dus harder zwem. Maar goed uiteindelijk heeft natuurlijk iedereen dezelfde omstandigheden.

De wedstrijd ging SUPER, zwemmen viel tegen maar met fietsen kon ik goed in de groep blijven en tijdens het fietsen had ik het gevoel dat de wielerwedstrijdjes van de afgelopen weken hebben geholpen (kracht / aanzetten). Lopen was in het begin erg zwaar (lichte steken en moeilijk ritme vinden) aan het eind van de eerste ronde (totaal vier ronden) kwam ik in mijn ritme en heb ik voor mijn doen een hele goede tien kilometer gelopen (37.06).

Al met al super tevreden. Als team zijn we in Veenendaal negende gefinisht en staan we nu zesde in de Eredivisie. Op zondag 15 september staat de laatste wedstrijd op het programma. De team-relay in Almere. Hieronder de uitslagen

Martijn Paalman Plek 27 (NK) plek 18 (Eredivisie), Zwemmen: 21:18, Fietsen 55:10, lopen 36:12. Totaal: 1:54:38 Pim ten Brinke Plek 41 (NK) plek 31 (Eredivisie), Zwemmen 22:31, Fietsen 55:45, lopen 37:06. Totaal: 1:57:12 Mark Muller Plek 60 (NK) plek 44 (Eredivisie), Zwemmen 24:34, Fietsen 58:53, lopen 36:29. Totaal: 2:01:59 Marco Muller Plek 65 (NK) plek 49 (Eredivisie), Zwemmen 26:26, Fietsen 57:00, lopen 37:33. Totaal: 2:03:01

20-7 Algau triathlon Immenstadt

In het voorjaar plannen gemaakt om samen met Tijmen Smit een halve triatlon te doen en samen vakantie te vieren. Eerst samen met Else een ruime week in Toscane geweest en aansluitend nog een paar dagen bij de Mullers gekampeerd. Tijdens de vakantie regelmatig gelopen en gefietst maar eigenlijk niet gezwommen.

Op donderdagochtend aangekomen in Immenstadt en donderdagmiddag direct het fiets en loopparcours verkend. Hier kwamen we direct tot de ontdekking dat het hoogteprofiel op de website klopt en dat het parcours meer dan mij lief is omhoog en naar beneden gaat. Het water in de Alpsee waarin gezwommen werdt bleek rond de 23 graden te liggen en het was lang onduidelijk of wetsuit wel of niet mocht maar gelukkig begon het vrijdag aan de eind van de middag te regenen en lag de temperatuur uiteindelijk op 22 graden dus wetsuit was toegestaan.

Dan de wedstrijd. Zwemmen ging iets minder dan in Didam. Ik kwam een kleine minuut achter Dave Rost uit het water terwijl ik in Didam toch 20 seconden voor Dave zat. Fietsen ging lekker in een heuvelachtig terrein. Goed tempo kunnen houden en ook geen last van de warmte. Het lopen was echt pittig. Het was die dag rond de 30 graden en dan wordt het met het lopen lastig om de warmte te verliezen en genoeg te blijven drinken.

Uiteindelijk als 68ste gefinischt in een tijd van 4:49:54. Erg tevreden naar 4 weken weinig tot geen trainingsarbeid en vakantiegevoel :-)!

Trainingsweekend Zuid Limburg

Trainingsweekend Zuid Limburg

Datum: Donderdag 25 april tot en met maandag 29 april 2013

Locatie: Vakantiehuis “Big Napoleon” in Moerslag

Donderdag 25 april 2013

Al lang werd er binnen het triathlon team Step One gesproken over het trainingsweekend welke gepland stond voor eind april. Het teammanagement had een uitstekende uitvalsbasis uitgezocht en wel een groot vakantiehuis in Moerslag. Moerslag ligt aan de Mergelland route en ligt nabij Valkenburg en Maastricht.

Afgesproken werd dat we donderdagochtend 25 april eerst nog onze wekelijkse zwemtraining in Rijssen zouden afwerken om aansluitend naar Zuid Limburg te vertrekken. Vanuit Holten zijn Pim, Omar en Mark om 9.00 vertrokken en waren we rond 12.00 in Moerslag. Daar wachten Han en Ilona al op ons die in de ochtend een duurloop hebben gelopen en de nodige boodschappen hebben gehaald bij de plaatselijke supermarkt. Han en Ilona waren al langer in Zuid Limburg.

Snel werd er gezamenlijk geluncht en een plan gemaakt om een ronde te gaan fietsen. Het was donderdag de warmste dag met temperaturen van rond de 23 graden. Han had een route van plus minus 2,5 uur uitgezet en met vier man en een vrouw vertrokken we door het limburgse land. Al snel werd duidelijk dat Omar de te kloppen man ging worden dit weekend, wat een kracht heeft die jongen in de benen. Naar twee uur fietsen een terrasje gepakt in Gulpen en daar het plan opgevat om vanuit Gulpen naar Vaals te fietsen (drielandenpunt) en vanuit Vaals via de Camerig terug naar Moerslag. In totaal hebben we donderdag 3 uur en 40 minuten gefietst en naar 3 uur werd duidelijk dat de energie bij de meesten op was. Han, dank voor het feit dat je zo flexibel was en dat we een extra ronde konden maken ;-).

Aan de eind van de middag heeft Marco zich ook bij de groep gevoegd. Marco moest eerst naar school en is met de trein gekomen. Donderdagavond heeft Han een uitstekende maaltijd gemaakt en naar het eten hebben Marco en Pim nog een kort duurloopje van +/- 40 minuten gelopen.

14 april

Zondag 14 april heb ik mee gedaan aan de bruggenloop (5KM) welke onderdeel is van de ijsselloop in Deventer. Ik kwam over de finish in een tijd van 17.55, wat goed was voor een negende plaats.

Ik zit in een opbouw periode dat wil zeggen veel trainingsarbeid, veel uren op de fiets en daardoor voelde ik me voorafgaand aan de wedstrijd moe zelfs een trap oplopen was zwaar. In de ochtend nog languit op de bank de marathon van Rotterdam gekeken en sterk overwogen om niet te gaan echter ik had me ingeschreven en dus toch alle moed verzameld om toch te gaan.

Voor de mensen die mij kennen ik heb erg veel moeite met tempo wisselingen, bultje op bultje af en veel wind tegen en laat nu net het parcours in Deventer zo zijn J. Eerst kilometer vlak dan een brug op en af dan tegen de wind in weer een brug op en af en dan door de binnenstad, smalle steegjes en hoogteverschil finishen op de brink.

Kilometer tijden:

Kilometer 1: 3.23

Kilometer 2: 3.30

Kilometer 3: 3.52

Kilometer 4: 3.50

Kilometer 5: 3.21

Voor mij is deze 17.55 mijn beste seizoenstijd en ben dan ook super tevreden zeker gezien de trainingsarbeid die verricht is de afgelopen periode, echter is het nog lang niet snel genoeg en zal de komende periode waarin er meer wedstrijdspeicfiek getraind gaat worden toch echt nog wel een minuutje vanaf gesnoept moeten worden.. Aanstaande week is het rustweek, dan anderhalf week zwaar en dan rust tot aan de eerste triathlon in Enschede.

 

17 maart

17 maart

Sinds de winter Step-one loop (5KM: 18.21) en de Kerstcrossloop in Nieuw Heeten (5KM: 19.50) geen wedstrijden meer gelopen ivm licht blessureleed en de voorbereidingsperiode voor het aankomende triathlon seizoen. Het belangrijkste doel dit jaar is om samen met het Step One triathlonteam te presteren tijdens de eredivisie triatlon (vijf wedstrijden; Enschede, Amsterdam, Stein, Veenendaal en Almere). Als voorbereiding op dit triathlon circuit heb ik in mijn schema diverse hardloop wedstrijden geselecteerd om wedstrijd ritme op te doen. Wedstrijdritme heb ik nodig om te kunnen presteren en om het lekkere gevoel te krijgen in aanloop naar de belangrijke wedstrijden. Zo staan in maart en april de volgende wedstrijden gepland: Woolderesloop (17-3), Trio Wintertriathlon (23-3)(loop onderdeel), Halve van Hengelo (7-4), Ijsselloop (14-4) en de halve marathon van Enschede. Bij alle wedstrijden zal ik starten op de 5 KM (voor de snelheid) alleen in Enschede doe ik de halve marathon als training.

Vandaag 17 maart was de eerste wedstrijd in een reeks. Doel was om rond en misschien wel iets onder de 19 minuten te finishen op de vijf kilometer. Afgelopen donderdag nieuwe schoenen opgehaald bij Han en naar het inlopen besloten om deze gewoon aan te gaan doen omdat de schoenen goed aanvoelden. Bij de start mooi vooraan gaan staan en heerlijk gelopen waarbij ik continu gedachte heb aan netjes lopen dat wil voor mij zeggen, rechtop, armen juist bewegen en een hoge frequentie in de pas.

Volgens mijn Garmin horloge:

Kilometer 1: 3.33

Kilometer 2: 3.33
Kilometer 3: 3.41

Kilometer 4: 3.44

Kilometer 5: 3.43

Totaal op 5KM: 18.14

Op dit moment voor mij meer dan prima, heerlijk constant en doel is nu om in de komende wedstrijden de snelheid te verhogen en langzaam richting de 17.30 te gaan kruipen.

 

© 2018 | CMS & webdesign by Accept-IT Mobiele versie | Tablet versie