Wedstrijden

Het Step One / Bloemendal Fietsplus triathlonteam heeft in 2013 als hoofddoel de Eredivisie Triathlon.

De Eredivisie is een nieuwe topcompetitie van de NTB, waarin triatleten in verenigingsteams tegen elkaar strijden om het kampioenschap van Nederland en de bijbehorende schaal. De competitie bestaat uit vijf races, die tussen mei en september gehouden worden.

Daarnaast zijn er nog andere wedstrijden waar het team ten tonele zal verschijnen om mee te doen om de prijzen.

Wij houden u op de hoogte bij welke wedstrijden u onze atleten kunt tegenkomen.

11-05-2013 UT Triathlon Enschede

Het hoofdonderdeel van de Vredestein UT-Triathlon is de team triathlon. Het werkt als volgt:
De teams bestaan uit vier personen. Omdat triathlon een individuele sport is legt ieder teamlid ’s ochtends individueel een korte triathlon af (175m-7.4km-2km).

De tijden van de vier leden worden bij elkaar opgeteld. Dat wordt door twee gedeeld om het totaal van de ochtendserie per team te krijgen.
’s Middags starten de teams op basis van ochtendtijd met zijn vieren tegelijk en leggen 1/8e triathlon af (475m-19km-5km). Zij mogen daarbij stayeren binnen hun eigen team en zo gebruik maken van elkaar.

De finishtijd van de derde persoon telt. Deze tijd wordt opgeteld bij de totale tijd uit de ochtendserie om zo de totale tijd voor het team te bepalen. Het snelste team wint de UT-Triathlon. In 2012 was dit Team Team4talent bij de heren en ProTriathlon bij de dames.

16-06-2013 NK Sprint Amsterdam Nieuw West

Gastheer van het NK-Sprint en de Eredivisie Triathlon
De stayer-sprint series waarin het NK-Sprint wordt beslist tellen mee in het Eredivisie klassement. De heren serie start om 15.30u en de dames serie om 16.30u (voorlopige tijd).
Deze series sluiten een dag triathlon af waarin eerst een jeugdserie en dan een OD en een 1/8e op het programma staan.

22-06-2012 Triathlon Stein

De Dutch Mountains Challenge Triathlon 2013 in Stein is een van de grootste sportevenementen van de provincie Limburg en is een Top Event van TopSport Limburg. Naast de verschillende triatlonwedstrijden zijn er ook allerlei randactiviteiten met voor elk wat wils. Dus bent u op zoek naar sportieve passieve recreatie of wilt u zelf deelnemen… kom naar Stein in het mooie Maasland in Zuid Limburg.
U bent van harte welkom als deelnemer of als toeschouwer

31-08-2013 NK OD Veenendaal

De Twinfield Triatlon Veenendaal wordt in 2013 voor de 31e keer georganiseerd . We zijn daarmee één van de oudste triathlons in Nederland en met ruim 1000 deelnemers de op één na grootste.

Al die 31 jaar is ons belangrijkste doel geweest om alle deelnemers, oud of jong, snel of langzaam, man of vrouw een uitdagende, veilige en vooral leuke wedstrijddag te bieden.

Als hoogtepunt staat dit jaar het Nederlands Kampioenschap Olympic Distance op het programma. Deze wedstrijd maakt ook deel uit van de Triathlon Eredivisie, waarbij de beste clubs van Nederland strijden om de titel van Beste Triathlonvereniging.

De prachtige omgeving van de Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug, het verkeersvrije fietsparcours en de centrale ligging van Veenendaal maken de Triatlon Veenendaal extra aantrekkelijk.

13-09-2013 Holland Triathlon Almere

De Team-Relay is een nieuw onderdeel binnen de triathlon sport. Afgelopen jaar stond dit onderdeel van World Championship Serie. Het is een populaire vorm van triathlon die op de nominatie staat om opgenomen te worden in het Olympisch programma.

Het principe van een Team-Relay is als volgt: De eerste atleet begint met een supersprint triathlon: 250 meter zwemmen, 6 kilometer fietsen en 2 kilometer lopen. Zodra deze binnen is wordt de 2e atleet aangetikt die dan dezelfde afstand gaat afleggen. Hierna volgt een 3e atleet, uiteindelijk zal de 4e atleet over de finish komen en sluit deze de wedstrijd af.