“Triathlon team Step One verrast in openingswedstrijd Eredivisie

12 May 2013

“Triathlon team Step One verrast in openingswedstrijd Eredivisie triathlon”

Zaterdag 11 mei 2013 was het zover de openingswedstrijd van de Eredivisie Triathlon in Enschede. Vooraf werd er in het team gesproken over de verwachtingen en al snel waren we het met elkaar eens dat een plek bij de eerste 12 goed zou zijn en een plek bij de eerste tien super goed. Dat het heren team uiteindelijk als zesde zou finishen had niemand verwacht.

De dag begon al vroeg, om 7.30 uur werd er in Holten verzameld en zijn we gezamelijk vertrokken naar de campus in Enschede. Voor vandaag stond er een echte teamwedstrijd op het programma in de ochtend legt een ieder individueel een korte triathlon af (175 mtr zwemmen, 7 km fietsen en 2 km lopen) en in de middag gezamenlijk een team wedstrijd (475 mtr zwemmen, 18,5 km fietsen en 5 km lopen).

Aangekomen in Enschede waren Han, Rob en Brenda al aanwezig en bezig met het opzetten van de tenten en Rob had ons ook al aangemeld, dit voelde als luxe want we hoefden niet aan te sluiten in de rij bij het aanmelden. Naast de aanmelding had Rob nog een verraassing voor ons hij had namelijk spinning fietsen meegenomen waarop we konden warm fietsen, super we leken wel profs, dit heeft ons zeker geholpen.

De ochtend serie verliep voor ons goed de tijden waren als volgt: Martijn Paalman 22 ste in 22:38, Marco Muller 28 ste in 22:57, Pim ten Brinke 31ste in 23:03 en Mark Muller 46 ste in 23:29. Deze tijden werden opgeteld en op basis daarvan werd de ranglijst opgemaakt we waren zevende en dit betekende dat we in de middag mee mochten doen aan de finale. (GAAF, SUPER, TOF, GOED, Geweldig, nooit verwacht!!!!!!!)

De middag verliep goed. Vooraf regelmatig getraind op het zwemmen en de afgesproken tactiek werkte goed. De start was op basis van de ochtendtijden en dit betekende dat we 2 seconden later mochten starten als TV Argo. Op de fiets bleek dat Mark en Marco ijzersterk waren en ook beschikten over bijzondere stuurmanskunsten dit betekende automatisch dat Pim en in mindere mate Martijn een zware middag hadden op de fiets. Lopen ging hard, erg hard met een looptijd welke sneller was dan de nummer 1 Team4talent finishde we uiteindelijk als zesde, voor Tv Argo. Leuk detail is dat we de hele middagserie binnen 15 seconden hebben gesport met TV Argo.

Het was een super dag!

De volgende race in de Lotto Eredivisie Triathlon is het NK sprint in Amsterdam op 16 juni. Op 22 juni vindt een sprintwedstrijd plaats in het Limburgse Stein en op 31 augustus is Veenendaal gastheer van de Eredivisie, tijdens het NK olympische afstand. De competitie wordt afgesloten in Almere op 15 september met een teamrelay.

(geschreven door Pim ten Brinke)