Step One met 4 teams in Woerden

27 May 2013

Triathlon Woerden

Met maar liefst 4 teams stonden we afgelopen zondag aan de start tijdens de trio-triathlon in Woerden! Daarnaast zou Ilona Eversdijk meedoet aan de individuele Triathlon. De afstanden waren 1km zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen. Helaas bleek in de laatste week het water in de grachten van Woerden zo sterk gedaald dat het één dag voor de Triathlon niet warmer was dan 12 graden Celcius. Hierdoor besloot de organisatie het zwemonderdeel te schrappen en te vervangen door 2,5km hardlopen en werd het 2de looponderdeel verkort tot 7,5km.

Zondagochtend aangekomen in Woerden hadden Han en Brenda zich al helemaal geïnstalleerd: niemand kon om de stand van Step One heen! De laatste tactische tips werden uitgewisseld en Han zou ruilen met Mark. Mark had iets “betere benen” voor de 40km fietsen. Na een rondje inlopen en parcours en vooral wisselzone verkennen stonden we (= Agnus, Robbert, Marleen en Willeke) om 12:50uur klaar bij de start. Het leek wel een wedstrijd in een wedstrijd: welk van de 4 Step One teams zou winnen, maar tevens waren we HET TEAM Step One tegen de rest van de 106 trio’s. Robbert en Agnus schoten omhoog bij het afgaan van de enorme kanonsknal en vlogen ervandoor. Ik volgde op afstand en kon ze na 1km weer passeren: Team 3 aan kop! Na een kleine 9 minuten was ons onderdeel alweer voorbij en konden onze eigen kanonnen (Han, Mark en Marco) aan het fietsonderdeel beginnen. Wat ging dat hard! Met enorm veel power kwamen ze elke ronde door. Halverwege het fietsonderdeel stonden we zelfs 1ste, 2de en 4de! Agnus en ik hopten heen en weer om zowel de doorkomsten van het fietsen te zien als de start van Ilona en haar 1ste wissel. Vervolgens snel terug naar de wisselzone voor de mentale ondersteuning van onze lopers: Omar, Pim en Marlies. Mark kwam als eerste de wisselzone binnen. Ondanks dat hij een val had gemaakt en een lelijke snee in zijn knie had gekregen had hij een onwaarschijnlijk snel gemiddelde van 42,2km/uur gefietst! Kort daarop kwam Marco als 3de het parc fermé binnen om het stokje (Chip) aan Pim door te geven. Ook hij was uitgekomen op een gemiddelde van ruim boven de 40km/uur! Han was nipt ietsje langzamer (zwak uitgedrukt: hij was maar liefst 4 minuten sneller als in 2012 en fietste de 40km in 58 minuten!) en Marlies mocht de slotafstand van 7,5km voor team 3 volbrengen. Ondertussen waren Pim en Omar opgeschoven naar plek 1 en 2 en hoorden we via de luidspreker dat ook Ilona een grote voorsprong had opgebouwd tijdens het fietsen. Regen of geen regen: dit kon wel eens een hele succesvolle dag worden voor Step One!!! Even kreeg ik een deja vu van 2012: toen stonden we met 2 teams van Running 2000 (Zeewolde) aan de start. Dat was ook spannend van start tot finish. Uiteindelijk werd het een Flevolands feestje met een 1ste en 3de plaats. Helaas kon dit team dit jaar niet aan de start verschijnen: drie atleten zijn vader geworden, één is in het huwelijksbootje gestapt, één heeft een hond “in huis gehaald”……dan blijft er maar ééntje over! Terug naar woerden 2013……….de laatste meters zijn natuurlijk het mooist! Met z’n 3-tjes finishen wetende dat je eerste (Team 2) en tweede (team 1) geworden bent! Zelf mocht ik met Han en Marlies finishen als 11de team en als 4de businessteam! Ilona maakte het feest compleet door met overmacht de duathlon te winnen! Tijdens de prijsuitreiking zag het voornamelijk zwart/geel: de kleuren van Step One! Totaal deden er 110 teams mee. Team 4 van Step One (Bestaande uit Willeke en Ronald)

Voor de volgende trio-triathlon, namelijk de Flits Triathlon in Nijkerk, hebben we mooi weer besteld bij moedertje natuur.

Uitslag:

1 Step One team 2 1.31.28

2 Step One team 1 1.32.58

11 Step One team 3 1.39.08 (4de businessteam)

93 Step One team 4 2.05.01

Groetjes,