Mark's eredivisie wedstrijd in Amsterdam

18 June 2013

Op Zondag 16 juni stond voor mij het NK sprint op het programma

We hadden afgesproken om rond 10:30 weg te rijden uit holten zodat we mooi op tijd in Amsterdam zouden zijn zodat we nog even het fietsparcours konden verkennen. doordat de hoofdrijbaan was afgesloten was het voor mij en Marco een drama om bij de start en inschrijving te komen. Na bijna heel Amsterdam te hebben gezien waren we toch mooi op tijd. Na de nummers te hebben opgehaald en opgeplakt besloten we nog even het parcours te verkennen. Op het parcours bevonden zich de laatste deelnemers van de individuele series. Het parcours was eigenlijk vrij makkelijk. In 1 ronden zaten 2 bochten van 180graden en 2 bochten van 90 graden oftewel dat kon niet moeilijk zijn. Het enige wat nog moeilijk kon worden was de wind. na 2 ronden te hebben verkend was het tijd geworden om onze fietsen richting parc ferme te brengen. Na onze fietsen wedstrijd klaar te hebben gemaakt was het nog 5 minuten voor de start van de dames. dus even rustig start kijken en even rondje lopen daarna kijken bij de wissel om te kijken hoe de dames van Stepone uit het water kwamen. Na dit aanschouwd te hebben ging de focus op de eigen wedstrijd, even lekker met zijn allen ingelopen en aansluitend nog even rustig met Martijn. Konden we onze wetsuits aantrekken voor onze eigen wedstrijd. Toen ik in het water lag was ik blij dat ik mijn wetsuit had aangetrokken want het water was koud.(voor mijn gevoel) na rustig naar de start te zijn gezwommen was ik aardig gewend aan het water, nu maar wachten tot de start dit was een drama want het wachten duurde en duurde. Tot dat opeens het start schot viel en mijn NK was begonnen, tot aan de eerste boei verliep het vlekkeloos. Ik had met Pim afgesproken om links van hem te zwemmen omdat ik rechts adem haal en hij links zo keken we elkaar bij iedere ademhaling in de ogen en konden we zorgen dat we bij mekaar in de fietsgroep zouden komen. dit ging goed tot aan de eerste boei, hier raakte ik in het gedrang en kreeg ik een paar klappen. Hierdoor raakte ik Pim kwijt. En kreeg ik het moeilijker. Ik was blij dat ik uit het water was, maar was behoorlijk duizelig. Maar had niet veel tijd om hier over na te denken want er moest volle bak gefietst worden want vlak voor me was een fiets groep die ik kon bij halen. Hierbij aangesloten schoof ik direct door naar de kop want er moest gefietst worden! Gelukkig zaten er een aantal jongens bij die ook wouden fietsen maar het was chaotisch. Na 2 ronden begonnen we mekaar beter te begrijpen en begonnen we in te lopen op de groep die voor ons fietste. De laatste ronde liet ik me wat afzakken om wat te herstellen voor het lopen zodat ik vol kon gaan. tijdens de wissel zag ik Pim weer, gooide per ongeluk mijn fiets tegen hem aan. Ik kreeg mijn schoenen niet snel genoeg aan zodat ik als 1 van de laatste van mijn groep het parc ferme uit kwam. Nu kon de inhaal race beginnen. Ik liep lekker wat resulteerde dat ik de een na de andere inhaalde, al snel zag ik Pim lopen na hem een tikje op zijn rug te hebben gegeven van kom op en ga mee, maar dat ging helaas niet. Verder gebeurde er tijdens het lopen niet zo gek veel meer ik haalde nog een aantal mensen in en finishte op een mooie 36ste plek op het NK en 28ste van de eredivisie(dit omdat je ook individueel kon inschrijven voor het NK)

Zwem: 10:12

Fiets: 31:25