Martijn: eredivisie wedstrijd Stein

25 June 2013

Zaterdagavond 22-6-2013 stond de sprint triathlon in Stein (0,75Z - 25F - 5L), tevens de derde wedstrijd van de Eredivisie Triathlon, op het programma. Ruim van tevoren waren we met het team aanwezig om gezamenlijk het glooiende en bochtige fietsparcours en het pittige loopparcours met 4x een venijnige klim te verkennen; dat het een zware race zou worden was wel duidelijk.

Vanwege de watertemperatuur van ruim 22 graden mochten we niet met wetsuit starten en de harde wind, waardoor er de terugweg een flinke golfslag ontstond, maakte het zwemmen er ook niet makkelijker op. Na een matig zwemonderdeel verliet ik pas als 35e het water. Gelukkig zat er voor me wel een omvangrijke groep waarbij ik op de fiets snel kon aansluiten. Echt hard werd er niet gefietst en zo kwamen we dus ook niet dichter bij de mannen voor ons. Aan het einde van het fietsonderdeel begon het ineens te regenen en de voorlaatste bocht naar de wisselzone zag ik iemand hard op de weg vallen waardoor ik zelf ook angstig werd om onderuit te gaan. Sinds ik vorig jaar bij de triathlon in Doetinchem in de regen onderuit ben gegaan ben ik al helemaal geen held meer met bochten fietsen in de regen; het gevolg was dat ik met enkele seconden achterstand op de groep in de wisselzone aankwam. Ik startte als 29e aan het lopen, moest eerst even in mijn ritme komen, maar vanwege het pittige loopparcours waarbij ik nog diverse atleten kon terughalen, kwam ik uiteindelijk als 17e over de finish in een tijd van 1:07:52. Met het matige zwemonderdeel was dit voor mij het maximaal haalbare in deze wedstrijd. Als team werden we 9e, waardoor we helaas een paar plaatsen zakken naar plek 7 in de tussenstand van de Eredivisie. Nu op naar triathlon Holten, aanstaande zaterdag, waar ik aan de start zal staan van de olympische afstand.

Groeten,

Martijn Paalman