De winnaars triathlon in Vroomshoop

De winnaars  triathlon in Vroomshoop

10 September 2013

Zaterdag 7september stond voor mij de Haere triathlon Vroomshoop op het programma. Niet de belangrijkste wedstrijd van het seizoen maar zeker een goeie test voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor het zwemmen waren wij (Pim, Marco, Omar, Jessie en ik) tot elkaar veroordeeld. We zaten met zijn allen in de zelfde baan met nog 2 anderen. Dit leverde een moeilijke start op omdat wij allemaal de beste positie wouden hebben. Na ongeveer 35 meter lag ik in derde positie achter Pim en Remko, hierbij was mijn doel om gewoon mee te zwemmen en niet te veel energie te verspillen. Na 7:12 tikte ik aan en klom zo snel als ik kan het water uit voor mij zag ik Pim al door de wissel sjezen. Na een super snelle wissel zat ik tegelijk met Pim op de fiets.

Pim en ik doen als we samen fietsen niets voor elkaar onder en was absoluut niet mogelijk om bij elkaar weg te fietsen of een groot gat te slaan. Hierdoor kregen we een beetje problemen maar zijn zonder dat we aan de kant zijn gezet door het fietsen gekomen. Wel hebben we een aantal incidenten mee gemaakt maar daar maak ik geen woorden aan vuil. Na een kleine 20 km fietsen mochten Pim en ik ons gaan opmaken voor de afsluitende 5,5km. Die uiteindelijk de beslissing zou geven wie er zou gaan winnen. De wissel verliep gladjes. Samen met Pim kwam ik de wissel uit en we liepen een goed tempo. Het aanloop stuk liepen we samen tot de eerste kilometer had ik het gevoel dat Pim de betere zou worden vandaag maar toen na ik de kop over en zette een korte versnelling in. Ik merkte direct dat Pim er af ging. In iedere ronde zat een heen een weer stuk, hier kon je mooi zien hoe we in de wedstrijd lagen. Hier zag ik dat ik inmiddels een voorsprong van ongeveer 10 seconde had op Pim maar zag ik ook dat marco dichtbij kwam. Ik moest dus nog even aanzetten om te zorgen dat marco mij niet in ging halen. Met nog ongeveer een kilometer te lopen kwam er een fietser bij mij met de vraag of ik eerste lag en of ik ging finishen dit klopte allebei ik liep lekker door en had me inmiddels in gesteld dat ik ging winnen. Op het laatste stuk trok ik mijn start nummer band nog kapot (SORRY HAN) omdat er tijdens het fietsen een knoop was afgewaaid en mijn start nummer niet zichtbaar was. In een tijd van 55:04 kwam ik winnend over de finish.

Uitslagen S1 atleten:

1     Mark  : 55:04